Anti-Oxidanten

Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines E en C, spoorelementen zoals seleen en bioactieve stoffen, zoals aanwezig in groente en fruit. Antioxidanten vangen vrije radicalen weg. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels.

Antioxidanten, dat gaat over eten en smeren

Je hebt vast wel eens gehoord over vrije radicalen. Eigenlijk zijn dat de slechteriken van de huidverzorgingswereld - het zijn net kleine snordraaiende deeltjes die je huid kunnen beschadigen. Antioxidanten zijn de superhelden in dit scenario. Ze keren de schade door vrije radicalen om en voorkomen deze (zoals vroegtijdige veroudering, ontstekingen en hyperpigmentatie). Dus eigenlijk, als je geen antioxiderende huidverzorgingsproducten in je schoonheidsroutine hebt, is je huid overgeleverd aan de genade van vrije radicalen.  

 

Antioxidanten zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde, stralende huid. Lees verder voor meer informatie over de voordelen van huidverzorging met antioxidanten, plus onze productkeuzes. 

 

Wat zijn de voordelen?

 

"Antioxidanten werken door het omkeren en voorkomen van oxidatieve stress oftewel schade door vrije radicalen""Vrije radicalen en milieuschade komen voort uit een van deze factoren: zon, vervuiling, gifstoffen, rook en stress. Antioxidanten werken door die losse elektronen 'weg te vangen' zodat ze geen schade kunnen veroorzaken en bestaande schade helpen herstellen."

 

Vrije radicalen beschadigen in wezen het DNA van onze cellen en veroorzaken een afbraak van ons collageen en elastine.

 

Antioxidanten zijn ook ontstekingsremmend. "Zie antioxidanten als een verzekeringsplan voor je huid. Ze beschermen je tegen toekomstige schade en helpen schade aan je cellen terug te draaien. Je zou geen auto rijden zonder verzekering, dus waarom zou je je huis verlaten zonder antioxidanten in je huidverzorging?" 

 

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet?

 

"Omdat antioxidanten 'onzichtbaar' zijn, kan het tot 30 dagen duren voordat je huidverbeteringen ziet. In tegenstelling tot een peeling, retinol, of andere werkstoffen, werken antioxidanten om de huid te beschermen en schade te herstellen, dus die resultaten kunnen iets langer op zich laten wachten,"Je kunt een stevigere, meer gehydrateerde huid en een verbeterde huidelasticiteit verwachten."

 

Naar welke antioxidanten moet ik zoeken?

 

Resveratrol, vitamine C, polyfenolen, vitamine E, vitamine A zijn toch wel de krachtigste.

  • Resveratrol

Dat resveratrol gezond is in voeding wisten we al. Je raakt er makkelijker je wintervet door kwijt, werkt ontstekingsremmend en verkleint de kans op kanker. Resveratrol bevind zich in de schil van de rode druif.

  • Vitamine C

Wie kent hem niet. Vitamine C of ascorbinezuur is de bekendste vitamine. Vitamine C heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Vitamine C is een in water oplosbare vitamine en blijft door wel aan de oppervlakte van de huid. Aan de oppervlakte heeft vitamine C ook een licht exfolierende en blekende werking.

  • Polyfenolen

Polyfenolen binden de strijd aan met vrije radicalen. Polyfenolen maken deel uit van een grote groep natuurlijke stoffen die we tegenkomen in planten.tannines, ligninen en flavonoïden.

  • Vitamine E

Vitamine E is 1 van de krachtigste anti-oxidant tegen huidveroudering. Vitamine E is een groep vet oplosbare stoffen genaamd tocoferolen, vooral bekend om zijn antioxidantcapaciteit, deze kunnen diep door de huidbarriere het lichaam binnendringen. Deze stoffen kunnen de celwand beschermen en gaat verouderingsprocessen in ons lichaam tegen. 

  • Vitamine A

Vitamine A is bekend o.a als retinol. Recente studies hebben aangetoond dat Hydroxypinacolone Rotoate een beter opneembare vitamine A is. 

 

 

Sorteer op
© 2010 - 2024 Rosenberg Skin Clinic | Huidverbetering | sitemap | rss